Waarom Backlinks belangrijk zijn voor SEO?

In dit blogartikel gaan we dieper in op het onderwerp backlinks: Wat ze zijn?, Hoe kunnen we ze gebruiken?En hoe hebben ze invloed op onze zoekmachine optimalisatie (SEO) inspanningen?

Laten we beginnen met de vraag: Wat zijn backlinks (inkomende links)?

Backlinks, ook wel inbound links of inkomende links genoemd: zijn links van andere websites naar de uwe. Waar is links van uw website naar een andere website worden genoemd outbound of externe links.

Waarom zijn Backlinks belangrijk?

Het profiel van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link building.

Link building is het proces van het krijgen van andere websites om terug te linken naar onze websites. We kunnen de rang van onze sites verbeteren door het aantal sites van hoge kwaliteit die naar onze webpagina's linken te verhogen.

Backlinks vertellen Google en andere zoekmachines dat de inhoud van de website waardevol, geloofwaardig en nuttig is. Ze dienen als 'stemmen', een signaal aan zoekmachines dat anderen instaan voor de inhoud, die het waard is om geciteerd te worden. Dus hoe meer van deze 'stemmen' we hebben, hoe hoger de site zal scoren in Google en andere zoekmachines.

Google heeft bevestigd dat backlinks nog steeds een van hun drie belangrijkste zoekmachine ranking factoren zijn.

Het profiel van backlinks laten groeien is een belangrijk onderdeel van de off-site SEO. Sommige backlinks zijn waardevoller dan andere. De meest wenselijke en waardevolle backlinks zijn die, die afkomstig zijn van de hoge autoriteit en betrouwbare websites. Maar we moeten onthouden dat 'kwaliteit moet worden verkozen boven kwantiteit als we kijken naar de groei van onze backlinks profiel.

Er is een goede manier en een verkeerde manier om links te bouwen naar onze websites. Als bedrijf moeten we ons altijd bekommeren om de levensvatbaarheid van onze websites en ons bedrijfsmerk op lange termijn, daarom moeten we ons alleen bezighouden met natuurlijke linkbuilding door middel van unieke en kwalitatief goede inhoud.

Meer over backlinks en hoe andere websites naar de onze te laten linken.

Er zijn een aantal link building strategieën die gebruikt worden om andere websites naar de onze te laten linken (we zullen dit meer in detail bespreken in ons volgende blogartikel):

We moeten er altijd naar streven om unieke inhoud van hoge kwaliteit te creëren waar mensen van nature naar willen verwijzen en naar willen linken. Zorg ervoor dat populaire bloggers of mensen met een grote aanhang in de sociale media over onze producten/diensten spreken. Stel mensen uit dezelfde branche voor om naar de site te linken. Maar we moeten niet vergeten dat relevantie belangrijk is. Alleen de links van sites die in dezelfde branche of niche zitten als onze sites zullen waarde hebben. Links van willekeurige, niet-gerelateerde sites (soms bekend als black-hat SEO) kan alleen maar schade toebrengen aan de reputatie en ranking van het merk. Het kan een tijdje duren om het profiel van onze backlinks te laten groeien, maar we moeten geduldig blijven, en onthouden dat sluipwegen zoals het kopen van links tegen de richtlijnen van Google zijn en we kunnen worden bestraft door Google's spam-team, wat echt schadelijk kan zijn voor SEO.